2011.05.26-30.
Résztvevők: 60 fő (településenként 5-5 fő)(40 fő vendég, 20 fő Kazár)
1.nap: Érkezés, ismerkedés
2.nap: Közös ételeink - alapanyagok, ételkészítés, tálalás, szakmai bemutatók
3.nap: Nemzeti ételek bemutatása, közös sütés-főzés
4. nap: Neves cukrász, szakács bemutatja az ételkészítés fortélyait
5. nap: Közös nemzetközi receptfüzet elkészítése, összeállítása
Értékelés, hazautazás
Közép-Európa különböző országaiból érkező települések lakói megismerik egymás hagyományait, szokásait. A hálózati tag településekről 5 fős delegációk érkeznek. Egymás elfogadásának megtanulása, a nyelvi és kulturális sokszínűség elfogadása. Hagyományőrző együttesek közötti kapcsolat kialakulása. Közös „szakácskönyv” készítése az EU Falvak kapcsos könyv sorozat jegyében.